لولای کابینت یکی از بخشهای مهم کابینت است. در طراحی و کارایی کابینت، لولا یک شاخصه بسیار مهم است. به این دلیل که ثبات و پایداری کابینت را لولا تأمین میکند. برای اینکه درب کابینت طول عمر بالایی داشته باشد، نمیتوان ساختار با کیفیت و استاندارد لولا را نادیده گرفت. لولای که مناسب و با کیفیت باشد، قطعاً باعث سهولت در نصب درب کابینت خواهد شد. به همین دلایل است که مراقبت از لولاهای کابینت موضوعی مهم به شمار میآید.
چرا باید از لولای کابینت مراقبت کنیم؟
قبل از اینکه به بررسی چگونگی مراقبت از لولای کابینت بپردازیم، باید در مورد اهمیت و دلایل مراقبت از آن صحبت کنیم. شما اگر قصد دارید که دوام و کارایی کابینت خود را افزایش دهید، نباید مراقبت از لولا را نادیده بگیرید. در صورتی که لولا دچار مشکلی و خرابی شود، بهراحتی قادر نخواهید بود که درب کابینت را باز و بسته کنید. موضوع مهمی که در اینجا خودنمایی میکند این است که بهمرور کابینت دچار آسیب جدی خواهید شد. با این وجود اگر به دنبال طول عمر مفید کابینتهای خود هستید، مراقبت از لولاها را به هیچ وجه نادیده نگیرید.
روغنکاری نکردن لولاها و عدم تمیزکاری آنها باعث خرابی کابینتها میشود و هزینه تعمیر بالایی را روی دست شما میگذارند. در برخی از شرایط دیده شده است که برخی از افرادی که به اهمیت مراقبت از لولاهای کابینت توجهی نداشتهاند، مجبور به جایگزینی کابینتهای خود شدهاند.
اگر به زیبایی و ظاهر جذاب کابینتهای خود اهمیت میدهید، نباید مراقبت از لولاها را هم نادیده بگیرید. لولاهای زنگ زده، نمای بسیار زشت و آزاردهندهای را به وجود میآورند و طبیعتاً دکوراسیون آشپزخانه شما را تحت تأثیر قرار خواهند داد. ایمنی هم یکی دیگر از دلایل مراقبت از لولاهای کابینتها است. لولایی که عیب و ایراد داشته باشد، باعث ناامنی کابینت میشود و خطرات زیادی را در فضای آشپزخانه خصوصاً برای افراد مسن و کودکان به وجود میآورد.
برای مراقبت از لولای کابینت چند مرحله وجود دارد؟
برای مراقبت از لولای کابینت باید چند مرحله را دنبال کنید؛ چراکه اینچنین مراقبت برای شما پروسه سخت و دشواری نخواهد داشت. مراحلی که مدنظر هستند، عبارتاند از:
1. تمیزکردن لولا
اولین مرحله برای مراقبت از لولاهای کابینت، قطعاً تمیزکردن است. شما هر چند مدت یکبار باید لولاهای کابینتهای خود را تمیز کنید. با استفاده از پارچهای نرم این کار امکانپذیر است.
2. روانکاری
با استفاده از روغن میتوانید عملیات روانکاری لولا را انجام دهید. بدین ترتیب، باز و بسته شدن درب کابینت بدون مشکل انجام خواهد شد و از زنگ زدن و خوردگی لولای کابینت هم جلوگیری میشود. همچنین روغن کاری باعث از بین بردن صداهای ناخوشایند و نامطلوب میشود.
3. چک کردن اتصالات
چک کردن اتصالات هم یکی دیگر از مراحل مراقبت از لولاهای کابینت است. بدین ترتیب، اگر پیچها شل شده باشند، آنها را بعد از چک کردن و بررسی میتوانید سفت کنید تا لولاها در طولانی مدت مستحکم باقی بمانند.
4. تعویض
امیدواریم که به این مرحله ناخوشایند نرسید؛ چراکه اگر لولاها فرسوده و دچار مشکل جدی شده باشند که تعمیر آنها عملاً غیرممکن شود و چارهای جزء تعویض لولاهای کابینت نخواهید داشت. این کار هم طبیعتاً باید توسط فردی ماهر انجام شود و بهتر است سرخود وارد عمل نشوید.
5. جلوگیری از خرابی
از قدیم گفتهاند که پیشگیری بهتر از درمان است. شما باید دربهای کابینتهای خود را بهآرامی باز و بسته کنید. در این حالت از بروز خرابی لولاها جلوگیری به عمل خواهد آمد. فشار بیش از اندازه به لولاها باعث خرابی در کوتاه مدت میشود.
جمعبندی
امروزه با استفاده از طیف وسیعی از کابینتها، اهمیت مراقبت درست از لولا را نمیتوان نادیده گرفت. در طراحی و کارایی کابینت، انتخاب و نصب درست لولا نقش مهمی را به خود اختصاص میدهد. ظاهر زیبایی که شما در هنگام نصب و استفاده انواع کابینت مشاهده میکنید، بهخاطر لولای با کیفیتی است که کابینت در اختیار دارد. اگر به هر دلیل در مراقبت از لولاهای کابینت کوتاهی کنید، در کوتاه مدت با خرابیهایی نظیر تعویض و جایگزینی کابینت روبرو خواهید شد. به همین دلیل، در مراقبت از لولاهای کابینت باید نهایت حساسیت و وسواس را به خرج دهید.